Twitter beursgang

Vorig jaar riep het opperhoofd van Twitter – Dick Costello – nog dat zijn bedrijf voorlopig niet naar de beurs zou gaan. Waarschijnlijk wilde hij de geruchten gewoon niet verder voeden want de voorbereidingen zijn inmiddels in gang gezet.

Twitter beursgang

Eerder speculeerden wij al op de Twitter beursgang. Het lijkt erop dat onze short message service nu toch gaat cashen.

Op LinkedIn was een vacature te zien waaruit blijkt dat Twitter iemand zoekt om de beursgang intern voor te bereiden. Toen er rumoer over ontstond haalde Twitter de vacature overigens direct weer weg maar het internet heeft een goed geheugen.

De reden is helder:

  • de investeerders willen hun investering van honderden miljoenen verzilveren
  • met het geld kan Twitter verder investeren

Navolging van giganten

De beursgang van Facebook was een ongekend succes. Nooit eerder werd een internetbedrijf voor zoveel geld op de beurs gebracht. Hier kun je de huidige koers van Facebook bekijken
De waarde van Twitter wordt geschat op zo’n $10 miljard.

Zelf zijn wij razend benieuwd hoe de beursgang zal verlopen. De persaandacht voor Facebook was ongekend. En er zijn meer interessante paralellen te trekken want wellicht zal het aantal advertenties op Twitter in dezelfde mate toenemen onder de druk van de aandeelhouders.

CEO Dick Costello geeft aan vooral in de lange termijn geïnteresseerd te zijn. Kijken hoe Twitter acteert als de druk van de aandeelhouders toeneemt. Wij houden je op de hoogte.

Check hier het laatste Twitter nieuws 

Reacties

reacties

Laat een reactie achter

Reacties zijn gesloten.