Leren beleggen in opties

Veel beleggers beginnen met beleggen in aandelen. Dat is logisch, want aandelen zijn eenvoudig te begrijpen. Je moet pas gaan beleggen in opties als je de materie begrijpt. Waarschuwing: beleg alleen in opties als je jezelf hierin wilt verdiepen. Anders kun je beter niet in opties beleggen. Opties zijn niet noodzakelijk risicovol, maar dan moet je ze wel op de juiste wijze gebruiken.

Ervaren beleggers maken meer rendement door opties te gebruiken in hun beleggingsstrategie. Meer rendement behalen uit je aandelen, aandelen met korting of speculeren op een daling. Leer opties in jouw voordeel te gebruiken.

Speculeren met opties

Opties worden vaak speculatief gebruikt. Vele opties kopen  van een overnamekandidaat en hopen dat het bedrijf wordt overgenomen. Met een beetje geluk kun je stinkend rijk worden, maar nog vaker lopen de opties waardeloos af. Veel beleggers gebruiken opties op de verkeerde wijze. Toch zijn opties wel degelijk nuttige beleggingstools voor beleggers, maar dan moet je ze op de juiste manier inzetten.

De voordelen van opties

Er zijn verschillende manieren om te profiteren van de mogelijkheden van opties:

  • Speculeren op een koersdaling met putopties
  • Je aandelen beschermen met putopties
  • Aandelen kopen met korting door opties te schrijven
  • Meer rendement op je aandelen met geschreven callopties

Verschillende toepassingen voor opties

Met putopties kun je zowel offensief als defensief handelen. Vooral de defensieve strategie is aan te raden. Niet voor niets luidt de gouden regel: een put moet! Zorg dat je (een deel van je) aandelenportefeuille beschermt tegen koersdalingen door putopties te gebruiken. Dat kost je een kleine premie, maar de grote dalingen zoals de kredietcrisis, bankencrisis en landencrisis zit je lachend uit.

Een te weinig gehanteerde constructie is het schrijven van callopties. Hiermee kun je ook in een markt zonder richting nog steeds rendement behalen. Met callopties werkt de tijd in je voordeel.

Daarnaast kun je door opties te schrijven aandelen kopen met korting. De achterliggende strategie wordt uitgebreid  beschreven in het beleggingsboek van Harm van Wijk.

Wil je meer rendement behalen met opties?

Met de methode van Harm van Wijk kan iedereen succesvol belegger worden. Er staat in heldere taal beschreven hoe je kunt beleggen in opties. Alle verschillende strategieën worden helder uiteengezet in een van de beste beleggingsboeken uit Nederland.

Als je opties op de juiste wijze inzet dan verdien je meer geld dan andere beleggers. Je beleggingsstrategie bepaalt jouw succes. Ontdek het zelf. Bestel het boek ‘Geld verdienen met opties’ »

 

Reacties

reacties

Een reactie op “Leren beleggen in opties”

  1. Maaike 23 januari 2013 om 15:55 #

    Goed artikel en mooie site, complimenten!. Dank, Mariska

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.