Beleggingsfondsen kopen

Zowel beginnende als ervaren beleggers handelen in beleggingsfondsen. Ongeveer 80% van alle beleggers investeert in fondsen. Ervaren beleggers gebruiken fondsen vooral om spreiding aan te brengen in hun portefeuilles. Sommige buitenlandse aandelen of sectoren zijn moeilijker aan te kopen en dan kunnen fondsen uitkomst bieden. Beginners kiezen vaak voor fondsbeleggen vanwege het gemak.

Wat is  het voordeel van beleggingsfondsen kopen?

  • Er is weinig tijd en ervaring voor nodig
  • De fondsen worden beheerd door professionele fondsbeheerders
  • Instappen kan met kleine bedragen

Hoe werkt fondsbeleggen?

Voor beginners zijn fondsen een goede manier om te starten met beleggen. De fondsen zijn te koop bij meerdere banken en brokers. In een fonds beleggen vele mensen samen. Deze investering wordt beheerd door een fondsmanager.

Als je zelf belegt dan kun je het risico verlagen door aandelen te kopen van veel verschillende bedrijven. Met een beleggingsfonds kun je in één klap aandelen aanschaffen van verschillende bedrijven. Zo kun je gemakkelijk spreiding aanbrengen.

De bekendste fondsensupermarkten zijn Alex & Robeco

Beleggingsfondsen kopen kan bij Alex zonder transactiekosten. Dat geeft je de mogelijkheid om kosteloos van fonds te wisselen. Alex Fondsbeleggen heeft meer dan 750 fondsen van 70 verschillende aanbieders.
Lees meer op Alex.nl >>

Ook Robeco is een fondsbeleggen specialist. De ervaren fondsmanagers van Robeco hebben toegang tot alle beleggingsvormen en markten. Zo zorgen zij voor een optimale spreiding van de beleggingen.
Lees meer op Robeco.nl >>

Reacties

reacties

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.