Aandelen kopen, hoe?

Aandelen kopen kan uitdagend, leerzaam en lucratief zijn. Maar hoe kun je aandelen kopen? Dit is het stappenplan voor een beginnende belegger:

Stap 1: Open een beleggingsrekening bij een van de brokers
Stap 2: Zorg dat je voldoende kennis hebt om je eerste aandeel te kopen
Stap 3: Maak een beleggingsplan. Bepaal wat je doelen zijn
Stap 4: Kies een aandeel en bepaal de juiste timing
Stap 5: Aan de slag. Koop je eerste aandeel

Hoe open je een online beleggingsrekening?

Voor het kopen van aandelen is een goede broker onmisbaar. Met de juiste tools wordt succesvol beleggen een stuk eenvoudiger. Het openen van een rekening kan heel eenvoudig via het internet. Denk eraan dat je gratis verschillende brochures kunt aanvragen en vergelijken.

Je vult binnen twee minuten het aanvraagformulier in en de aanvraag wordt direct verwerkt. Enkele dagen later ontvang je per post de brochures en kun u de gratis rekening laten openen.

Hoe kan ik vervolgens aandelen kopen?

Dat verschilt enigszins per broker. Daarom is het maar goed dat iedere broker wel een handleiding heeft. Hiermee wordt u eenvoudig aan de hand genomen bij het kopen van uw eerste aandeel. Het belangrijkste is het kiezen van het juiste aandeel. Visie en een overwogen beleggingsstrategie leiden tot het meeste rendement. Een aandeel online kopen is zo voor elkaar.

Wat moet ik vergelijken?

Wat is belangrijk bij het kopen van aandelen? Zorg dat u realtime beursnieuws en beleggingsinformatie krijgt. Let daar goed op, want de kans op een goed rendement neemt dan sterk toe. Bij brokers zoals Alex en Binck krijgt u deze informatie gratis. Bij veel andere brokers moet u betalen voor realtime streaming koersen.

Reacties

reacties

2 Reacties op “Aandelen kopen, hoe?”

  1. Gerjan 5 december 2011 om 18:21 #

    Zelf zit ik al jaren bij Binck en ben erg tevreden. Ze zijn goedkoop en hebben de klantenservice zeer goed op orde.

  2. Anoniem 9 december 2011 om 21:02 #

    Het aandelen kopen hoe is mij wel duidelijk. Mijn grootste vraag is wat de beste timing is. Ik heb al een rekening, en zelfs al geld gestort maar ik wacht nog op de opgaande lijn. Dan stap ik weer in… handen aan de knop ;)

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.