BUX: beleggen als een game

BUX is een initiatief van oud-Binck-topman Nick Bortot. BUX presenteert het beleggen als een game. Zo intuïtief en gemakkelijk zie je het nergens. Spelenderwijs leer je beleggen. Je kunt starten met ‘Funbux’ en later met ‘real BUX’ beginnen aan het echte werk.

Bij veel brokers handel je met platformen die veel weg hebben van een lelijke Excel sheet. BUX doet het totaal anders. Geïnspireerd door de gaming industrie en spellen zoals Candy Crush zet BUX vol in op usability en design. En het resultaat mag er zijn. Een app waarmee je binnen de minuut aan het handelen bent in een interface met een weergaloos design.

Gemakkelijke start

Bij BUX beleg je eenvoudig in populaire aandelen.  Ze beperken zich tot de aandelen waar iedereen een mening over heeft. Bekende merken zoals Shell en Phillips, maar ook veel populaire tech giganten zoals Facebook, Apple en Twitter. Kortom, de merken waar iedere beginner ook een mening over heeft.

Het toegankelijk geschreven nieuws geeft een extra prikkel om in deze populaire aandelen te handelen. Overigens is al het nieuws niet alleen toegankelijk, maar zeker ook met een kwinkslag geschreven. De copywriters van BUX hebben zonder twijfel een geheel eigen stijl.

Briljant door haar eenvoud

De app is al uniek door het speelse design dat van je scherm spat. En toch is vooral het gebruiksgemak het onderdeel dat BUX zo onderscheidend maakt. Nick Bortot verklaarde in Sprout: “‘Ik had bij Binckbank dertien jaar ervaring met beleggen voor particulieren, dat we een stuk toegankelijker en betaalbaarder hebben gemaakt. Maar het was nog steeds een ingewikkeld gedoe met bied- en laatprijzen, knipperende lampjes en een boel cijfers.” En daar zit de kern van het verhaal.

Bij BUX hebben ze alle overbodige ingewikkelde meuk geschrapt. Zelfs de bied- en laatprijzen (die een beginner niet begrijpt) hebben ze weg gewerkt door 1 prijs te geven voor het kopen én verkopen van aandelen. Over alle elementen is erg goed nagedacht, blijkt al snel als je de app gebruikt.

Battle met je vrienden

Een aardige toevoeging is de BUX Battle. In de battle kun je de strijd aangaan met je vrienden, of met onbekende beleggers. Het concept lijkt veel op een pokertafel.

Aan alles merk je dat BUX beleggen een sociale twist wil geven. Want naast de battles kun je de scores van anderen zien, vrienden maken en updates delen. Mooi uitgewerkt. BUX heeft een Europese bankvergunning (waardoor je geld tot 50.000 euro is gegarandeerd) en is van plan om Europa snel te veroveren.

Starten met beleggen?

Je kunt bij BUX al vanaf 10 euro handelen in aandelen. Beleggen kan al vanaf tien euro omdat de transactie kosten verwaarloosbaar zijn (veel lager dan bij iedere andere broker in Nederland). Wij zijn benieuwd… gaat BUX de beleggingsmarkt compleet op z’n kop zetten? Ontdek het zelf op GetBUX.com

Reacties

reacties

Laat een reactie achter

Reacties zijn gesloten.