BMW lijkt koopje op de beurs

BMW lijkt koopje op de beurs

Er is erg veel angst in de markt. Daardoor zijn aandelen zijn al lange tijd niet zo aantrekkelijk geweest. Bedrijven zoals BMW hebben historisch lage noteringen. Angst voor de balansen van banken, de huishoudboekjes van overheden en niet te voorspellen politieke sentimenten. Dit zorgt voor onzekerheid en dat is nooit goed voor de beurskoers. Maar juist als de angst regeert dan zijn er veel kansen op de markt.

Warren Buffett belegt juist als alle beleggers angstig zijn, want dan zijn de waarderingen het meest aantrekkelijk. En als iedereen hun aandelen al van de hand heeft gedaan, wie gaat er dan nog verkopen. Dat geeft de indruk dat het laagst punt dichtbij is. Anderzijds lijkt de angst voor grotere problemen zeer reëel. Want wie denkt er nog serieus dat de Grieken hun schulden volledig gaan terugbetalen?

De actuele waardering van aandelen is  de afgelopen dertig jaar alleen in 2009 en 1982 nog iets aantrekkelijker geweest. Achteraf bleken dat de bodems voor de aandelenmarkten. Het is te verwachten dat verschillen tussen bedrijven onderling kleiner zullen worden. Waarom is de waardering van McDonald’s tweemaal zo hoog als het even goede BMW. De markten zijn niet altijd rationeel.

Leer meer over aandelen kopen en verkopen

Reacties

reacties

Laat een reactie achter

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.