Aandelen kopen Rabobank: Rabobank ledencertificaten

Binnenkort kunnen ook externe partijen beleggen in de coöperatieve bank. Een interessante optie want de rente is hoog. Lees hier waar je op moet letten.

Geschiedenis

Voorheen waren de leden van de bank eigenaar van de Rabobank. De leden bezitten ledencertificaten, een soort aandelen. Dat de certificaten nu ook een beursnotering krijgen is wel een mooie stap. Al is de reden vooral dat de Rabobank afwil van de verplichting om alle ledencertificaten op te moeten kopen als leden willen verkopen.

Dat het eigen vermogen vanaf nu op de beurs wordt verhandeld heeft zijn voordelen. Zodoende kunnen de certificaten makkelijker van eigenaar wisselen en dit kan de koers ten goede komen. Tegelijk zal de (externe) markt wellicht kritischer zijn dan de eigen leden. Teleurstellingen en positief nieuws zullen meer effect hebben op de koers.

Hoeveel leveren de Rabobank aandelen op?

Je kunt deze uitgifte vergelijken met aandelen want de beurswaarde is straks echt te berekenen. Toch zijn het eigenlijk eerder obligaties met een hoog dividend want de rente staat vast. Deze rente levert traditioneel veel meer op dan de spaarrente. En dat is natuurlijk om het risico ook hoger is dan bij sparen. In vergelijking met aandelen is deze rente erg hoog. Daarentegen kunnen aandelen soms meer koerswinst behalen.

Leuke feitjes:

  • De beurswaarde bij introductie was 6 miljard euro
  • De Rabobank komt niet in de AEX omdat de rente vastligt
  • De eerste betaaldag van deze nieuwe coupon was 29 maart 2014.

Tip: Hoe kun je de Rabobank certificaten kopen?

Dat kan straks via de Rabobank, al lijkt dat niet verstandig. De kosten die Rabobank rekent zijn erg hoog. Beleggen kan ook via een broker zoals Binck of Alex. Daar is een rekening gratis en de kosten van ieder aankoop zijn beduidend lager.

Tip! Binck heeft nu een mooie actie lopen voor iedereen die een gratis rekening opent: Ontvang €200 starttegoed >>

Reacties

reacties

Reacties zijn gesloten.