Aandelen Ziggo kopen

Het kopen van aandelen Ziggo is nu ook mogelijk voor particuliere beleggers. Het kabelbedrijf Ziggo heeft haar aandelen naar de beurs gebracht. Ziggo is een innovatieve en betrouwbare leverancier van (digitale) televisie en radio, internet en telefonie via de kabel. Ziggo heeft de beursgang succesvol afgerond. Ze hebben vier verschillende banken benaderd om de beursgang te begeleiden, waaronder de Nederlandse Rabobank en ABN AMRO.

Ziggo ontstond door een fusie van meerdere kabelaars:

  • Casema
  • Essent Kabelcom
  • Multikabel

Ziggo was in handen van twee Britse investeringsfondsen: Warburg Pincus en Cinven. Deze investeringsfondsen kochten de drie kabelaars tussen 2005 en 2007 voor in totaal 5,2 miljard. In korte tijd hebben de investeringsfondsen veel geld verdiend in deze lucratieve markt. Het verkopen van televisie, radio, internet en telefonie blijft big business.

Wat is belangrijk:

  • Een beursgang van Ziggo is succesvol afgerond
  • De waarde van het kabelbedrijf wordt geschat op 8 miljard
  • De eerste dagen na de beursgang is het aandeel meer dan 10% gestegen

Beursgang Ziggo

Beursgangen zijn een spannend moment voor beleggers. Niet zelden gaat de beurskoers sterk omhoog of naar beneden. De beursgang van Ziggo is een van de grootste Nederlandse beursgangen van de afgelopen 10 jaar . Zorg dat je een inschatting maakt van de huidige waarde van Ziggo. Cijfers worden bekendgemaakt bij de eerstvolgende kwartaalvergadering. Nieuws en evenementen kun je volgen via de gratis nieuwsvoorziening van een online broker.

Duizend analisten hebben duizend verschillende meningen, zeker als het over internet gaat. De koers bepaal je zelf. Je kunt profiteren van een stijgende koers, maar ook inspelen op een daling.

Hoe kun je Ziggo aandelen online kopen?

De aandelen van Ziggo kun je kopen op de Nederlandse beurs. Je kunt de aandelen online eenvoudig aanschaffen. Dit kan goedkoop via een online broker zoals Binck.

Vraag een gratis brochure aan bij Binck »

Wat zijn op dit moment andere populaire beleggingen?
Aandelen Google kopen »
Aandelen Apple kopen »

Reacties

reacties

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.