Aandelen Berkshire Hathaway

Je kunt proberen om de beste belegger aller tijden te worden. Of je kunt investeren in de beste beleggers. Het is mogelijk om te beleggen zoals Warren Buffett. Velen omschrijven Warren Buffett als de meest succesvolle belegger aller tijden.

Unieke resultaten van de oude meester
Warren Buffett’s track record over zijn carrière is absoluut opmerkelijk. Door vast te houden aan zijn principes heeft hij een fortuin vergaard van 40 miljard dollar en verdiende enorme rendementen voor zijn investeerders. Als je in 1965 een euro belegd zou hebben in Warren Buffett dan zou die vandaag zijn gegroeid naar 4389 euro. Grofweg 20% rendement per jaar!
Als je dit vergelijkt met een investering van diezelfde euro in de Amerikaanse S&P 500, dan zou dit slechts 650 euro opgeleverd hebben. Vanwege zijn succes zijn er talloze boeken geschreven over investeren zoals Buffett. Het simpele feit is dat niemand het lukt. Daarom zijn er ook beleggers die investeren in zijn bedrijf: Berkshire Hathaway (NYSE: BRK.A).

Aandelen Birkshire Hathaway zijn voor iedereen toegankelijk

Berkshire Hathaway is een hedge fund, waarbij wordt geld van de aandeelhouders wordt geïnvesteerd in bedrijven. Het bedrijf van Warren Buffett investeert in niet-beursgenoteerde bedrijven zoals:

  • GEICO
  • Burlington Northern Santa Fe
  • International Dairy Queen
  • Clayton Homes
  • Fruit-of-the-Loom
  • NetJets

En de lijst gaat maar door. Daarnaast investeert Berkshire grote bedragen in posities van andere beursgenoteerde bedrijven zoals Coca Cola en American Express. Van bedrijven zoals Coca Cola ontvangt Berkshire een aantrekkelijk dividend dat bovenop de mogelijke koersstijging komt. Berkshire ontvangt jaarlijks meer dividend van de investering in Coca-Cola dan het oorspronkelijke bedrag dat in het bedrijf is geïnvesteerd in 1994.

Investeren in het bedrijf van Warren Buffett
Tijd is de vriend van de prachtige bedrijf. Dat is het hele idee achter willen eigen aandelen in Berkshire Hathaway. Warren Buffett verdwijnt zelf steeds meer naar de achtergrond, maar zijn filosofie wordt nog steeds gevolgd. Als je wilt investeren in het bedrijf van Warren Buffett, dan kun je de aandelen eenvoudig aanschaffen bij internetbroker Binck

Disclaimer: De schrijver heeft op het moment van schrijven geen positie in de aandelen van Berkshire Hathaway en geen plannen om de komende maand een positie aan te gaan. Dit is geen beleggingsadvies. Doe altijd zelf onderzoek en maak je eigen keuzes.

Reacties

reacties

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.