Aandelen Alibaba kopen


De grootste beursgang ooit is afgerond. Het internetbedrijf Alibaba gaat haar aandelen eindelijk op de beurs aanbieden. Tijd om hierop in te spelen want zo’n kans kunnen we niet laten schieten.

Wat doet Alibaba?

Als je in China groot bent dan ben wereldwijd een grote jongen. En Alibaba is in China zelfs een reus. Het bedrijf heeft diverse succesvolle webwinkels. Vaak wordt Alibaba vergeleken met Amazon maar de kaskrakers van Alibaba lijken eigenlijk meer op Marktplaats. Een handelsplatform voor particulieren en bedrijven. Ook heeft de onderneming een Groupon-achtige website. En het bedrijf loopt voorop met clouddiensten en andere innovatieve formules.

Belangrijke feiten:

  • Alibaba heeft vele succesvolle webshops
  • het succesbedrijf heeft 279 miljoen klanten per jaar
  • ieder jaar worden meer dan  6 miljard pakketten met Alibaba-spullen verstuurd
Het interessante is dat het succes nog niet ten einde lijkt. Veel Chinesen hebben nog geen internet en het gebruik stijgt snel. Het gros van de aankopen gebeurd nog op desktop terwijl verwacht wordt dat 90% van de Chinezen binnen enkele jaren mobiel internet heeft. De groeikansen zijn duidelijk in China, maar belangrijker is dat er wereldwijd nog veel meer te winnen valt.

Aandelen Alibaba: wat is belangrijk?

Alibaba heeft al langer mondiale ambities. En nu heeft Alibaba de volgende stap gezet met een beursnotering in Amerika. Daarmee kunnen alle beleggers in Nederland eindelijk aandelen Alibaba kopen. Of speculeren op een daling… dat mag natuurlijk ook.

Alibaba heeft hierdoor een gigantische oorlogskas om de wereld te veroveren. Dat is belangrijk want de internetwereld kent het credo: the winner takes all. In veel branches pakt de bekendste speler 80% van het marktaandeel. Om hard te groeien zijn grote investeringen nodig.

Eerdere beursgangen van internetbedrijven

Historisch perspectief is altijd interessant. Als je de aandelen wilt kopen, dan moet je er bij sommige internetbedrijven tijdig bij zijn. Sommige aandelen maken snel na de introductie een grote koerssprong. Facebook schoot bijvoorbeeld omlaag en staat inmiddels op een all time high. De Twitter beurskoers schoot juist omhoog als een raket en zakte later weer iets in.

Weet dat koersen van internetbedrijven kunnen sterk fluctueren. Koersuitslagen van tientallen procenten (omhoog of omlaag) zijn niet ongebruikelijk. Dat is geen probleem als je stalen zenuwen hebt en zeker bent van jouw visie, maar weet dat het soms spannend is.

Aandelen Alibaba kopen?

Je kunt de aandelen het makkelijkste kopen via bekende brokers zoals Alex of  Binck.  Wil je profiteren van stijgende of dalende koers van het aandeel Alibaba? Beide opties zijn mogelijk. Binck is overigens al vaak uitgeroepen tot beste broker van Nederland en een rekening is gratis.
Er loopt nu ook een tijdelijke actie bij Binck: 15 gratis transacties cadeau als je nu een rekening opent. Ontvang €200 starttegoed >>

Reacties

reacties

Reacties zijn gesloten.